Türkiye’den bir şef, ilk kez Chef’s Table’da

Dünyanın en iyi şeflerini ekrana getiren Chef’s Table’da ilk defa Türkiye’den bir şef, Çiya Sofrası Kurucusu Musa Dağdeviren de yer alıyor. Netflix’in belgesel serisi Chef’s Table’ın 5. ve 6. sezonlarının yayın tarihi belli oldu. Dünyanın farklı ülkelerinde, ustalıkları ve yarattıkları lezzetlerle yemek tutkunlarını peşinden sürükleyen en iyi şeflerin gün yüzüne çıkmamış hikayelerini anlatan serinin 28 […]
Nahita, Asya ve Latin Amerika Mutfağını Boston’a taşıyor!

d.ream (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) Boston’daki ilk restoranını açtı. Fenix, İstanbul ve Bodrum’un ardından Nahita adı ile Boston’da kapılarını açtı. Şehrin merkezindeki konumu ile misafirlerini ağırlamaya başlayan Nahita, dünya çapında ödüllü yemek konseptleriyle bilinen d.ream’in (Doğuş Restaurant Entertainment and Management) Boston’daki ilk restoranı. Ortaklıkları ve yarattığı yenilikçi konseptler ile adından sıkça bahsettiren d.ream, Türkiye’de […]
ETÜDER üyesi SuperFresh’ten yeni tatlı atıştırmalık: SuperFresh Mozaik

Yenilikçi ürünleriyle Türkiye’yi dondurulmuş gıda ile tanıştıran ETÜDER üyesi Kerevitaş’ın markası SuperFresh, tatlı kategorisine yeni atıştırmalık ürünü SuperFresh Mozaik’i de ekledi. SuperFresh Mozaik, Belçika çikolatasından kaplaması, fındık kremalı yoğun kakao dolgusu ve pötibör bisküvi parçalarından gelen eşsiz lezzeti ile keyif dolu anların vazgeçilmezi olacak. SuperFresh’in tatlı kategorisine eklediği yeni ürünü SuperFresh Mozaik’i, dondurulmuş gıda reyonlarında […]
ETÜDER üyesi Eczacıbaşı Profesyonel, sektörün gizli kahramanlarının destekçisi!

Turizm sektörüne ürün ve çözümleriyle katkı sağlayan Eczacıbaşı Profesyonel, sektörün en önemli oyuncularından olan kat hizmetlilerinin “Uluslararası Houkeeping Haftası’nı” kutluyor. Housekeepinglerin sektöre verdikleri emek ile gizli kahramanlar olduklarını vurgulayan Eczacıbaşı Profesyonel, geliştirdikleri ürünler ve sağladıkları eğitimler ile housekeepinglere destek oluyor. Müşteri memnuniyetinin en önemli olduğu alanların başında gelen turizm sektöründe; temizlik, hijyen ve düzenin sağlanmasında […]
Egemden’den iki yeni gurme lezzet

ETÜDER üyesi Yudum’un sevilen markası Egemden, iki yeni gurme ürünü Çikolatalı ve Trüflü zeytinyağını tutkunları ile buluşturuyor. 33 yıl önce lezzet yolcuğuna Ayvalık’ta başlayan ve Türkiye’nin en sevilen lider sıvıyağ markası Yudum, hikâyesine 2017’de hayata geçirdiği doğduğu toprakların bereketini, ruhunu, lezzetini yansıtan Egemden zeytinyağı ile devam ediyor. Ege’de üretilen lezzeti ve kalitesi ile öne çıkan […]
Bakan Ersoy: “Turizmi ikinci iş olarak yapanlar var”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, önemli bir iş olan turizmi turizmcilerin yapması gerektiğini belirterek, “Turizmi ikinci iş olarak yapanlar var. Sektör profesyonellere bırakılmalı” dedi. Teşviklere karşı olduğunu da yineleyen Ersoy, “Taşıma suyla değirmen döndürürseniz, komşularınızdan biri öksürdüğü zaman sizin su akarı duruyor. O zaman da sadece böyle ciroyla iş çeviren yatırımcılar var. Ciroyla iş […]
Türkiye, temizlik kağıdı ihracatında liderliğe oynuyor

Tissue World Istanbul Fuarı, 65 ülkeden 72’nin üzerinde firmanın katılımıyla, 4-6 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Doğu Avrupa, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da hızla büyüyen temizlik kağıdı pazarına açılan kapı” mottosuyla ziyaretçilerini ağırlayan Tissue World Istanbul; perakende sektörü temsilcilerini, lojistik firmalarını, temizlik kâğıdı tedarikçilerini, danışmanlık şirketlerini, ‘non-woven’ […]
Turizm sektöründeki gelişme, İstanbul Workshop’da masaya yatırıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle, TOBB öncülüğünde, İTO TÜROFED, TÜRSAB, THY, İSTTA ve FVW işbirliği ile İstanbul’un yüksek katma değer üreten vazgeçilmez bir destinasyon haline gelmesi amacıyla düzenlenen İstanbul Workshop, 31 Ağustos’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Açılış oturumunda; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İstanbul Valisi […]
Paper Moon, dünyanın en iyileri arasında

Milano ve New York’un ardından 1996 yılında Akmerkez’de İstanbullular ile buluşan Paper Moon büyük bir onur yaşadı. Dünya genelinde hizmet veren İtalyan restoranlarını değerlendiren Italiana Magazine Catering, Paper Moon İstanbul’u ‘Dünyanın En İyi 70 Pizza Restoranı’ndan biri seçti. 2017’de “Yılın En İyi Dergisi” seçilen Italiana Magazine Catering’in dünya genelindeki İtalyan gastronomi dergileri ve ICE […]
İşte Türkiye’nin En Güçlü Kadın CEO’ları

Ekonomist Dergisi araştırmasıyla belirlenen Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su, ödüllerini aldı. Gıda sektöründen; Gamze Çuhadaroğlu (Danone Türkiye Entegrasyonu ve Danone Su Genel Müdürü), Burçin Ressamoğlu (Sodexo Türkiye Genel Müdürü), Damla Birol (Türk Tuborg CEO), Arzu Aslan Kesimer (Tat Gıda Genel Müdürü), Banu Güney Arıduru (Little Caesars Genel Müdürü), Beril Koparal (Zade Vital Genel Müdürü), […]