Çırağan Palace Kempinski’nin hijyeni belgelendi

ETÜDER üyesi Eczacıbaşı Profesyonel ve Beşiktaş Belediyesi iş birliği ile yürütülen “Hijyende Mükemmellik” projesi ilk yılını tamamladı. Proje kapsamında eğitimler ve periyodik denetimler sonucu Çırağan Palace Kempinski İstanbul, “Hijyende Mükemmellik” sertifikasını almaya hak kazandı. “Hijyende Mükemmellik” projesini hayata geçiren Eczacıbaşı Profesyonel ve Beşiktaş Belediyesi, 4 ay boyunca Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a hijyen konusunda danışmanlık ve […]
Bilgi’li gastronomi öğrencilerinin büyük başarısı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 4-6 Haziran 2018 tarihleri arasında Şili’nin Santiago kentinde düzenlenen Laureate Culinary Cup 2018’de altın madalya kazandı. Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2016 yılında da yarışmadan altın madalyayla dönmüştü. Laureate Üniversiteler Ağı’na bağlı tüm gastronomi okullarının katıldığı bir yarışma olan Laureate Culinary Cup, iki yılda bir […]
Antalya, turizmde 2014 rakamlarını aştı!

Antalya, turizmde 2014 rakamlarını aştı! Antalya, tarihinin en yüksek turist sayısına ulaştığı 2014 yılı rakamlarını 14 Haziran itibarıyla geçti. 14 Haziran’a kadar kente 3 milyon 786 bin 890 turist geldi. Rakam, 2014’ün aynı dönemine göre 54 bin 760 kişi arttı. Türkiye ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Antalya, 2016’da Rusya ve Avrupa pazarı, 2017’de Avrupa […]
Türk tüketicisi; yerel, doğal ve organik ürünlere yöneliyor

Nielsen araştırması, gıda alışverişlerinde sağlık gerekçesiyle, “Mümkün olduğunca yerel, doğal ve organik ürün alternatiflerini tercih ederim” diyenlerin oranının global ortalamada %76 iken, Türkiye’de %91 olduğunu ortaya koydu. Nielsen Türkiye, hızlı tüketim ürünleri pazarındaki gelişmeler ile tüketicilerin alışveriş tercihlerindeki değişimlere ilişkin araştırmanın sonuçlarını açıkladı. “Hızlı tüketim ürünleri pazarında potansiyel yüksek” Hızlı tüketim ürünleri pazarının 10 yıllık […]
Mikla Restaurant, dünyanın en iyileri arasında

Sonucu merakla beklenen The World’s 50 Best Restaurant 2018 ödülleri açıklandı. İtalya’dan üç Michelin yıldızına sahip Osteria Francescana ikinci kez birinci olurken, İstanbul’daki Mikla Restaurant, 44’üncü sıraya yükseldi. Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan The World’s 50 Best Restaurant 2018 ödül töreni, İspanya’nın Bilbao kentinde yapıldı. Gecede dünyanın en iyi 50 restoranı açıklandı. İtalya’dan üç […]
Lezzet tutkunlarının favori destinasyonları

Hotels.com araştırmasına göre, yemek tutkunları için en ideal şehirler listesinin zirvesinde Paris, Tokyo ve Roma yer alıyor. Yemek tutkunları için en iyi destinasyonların belirlendiği Lezzetli Seyahatler araştırması, Mart 2018 tarihinde One Poll tarafından 29 ülkeden 9.000 katılımcı ile gerçekleştirildi. Araştırmaya göre, yemek tutkunları için dünya üzerinde en popüler şehirler listesinin ilk sıralarında Paris (%27), Tokyo […]
İhracat şampiyonu ETÜDER üyeleri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2017 yılında en çok ihracat gerçekleştiren İlk 1000 İhracatçı Firmaları sıraladı. Listede çeşitli sektörlerde ihracat şampiyonu ETÜDER üyesi firmalar da yer aldı. TİM’in 26 sektörü kapsayan İlk 1000 İhracatçı Firma 2017 araştırmasının sonuçlarına göre, ilk 1000 firmanın ihracatı 92 milyar doları aşarken, listenin ilk 10’unda, 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren […]
Gıda Güvenliği 81 İlde ‘Güvenilir Eller’de!

ETÜDER üyesi Unilever’in ev dışı tüketim sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan markası Unilever Food Solutions’ın, Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle başlattığı Türkiye’nin ilk ve tek online gıda güvenliği eğitim-sertifika programı ‘Güvenilir Eller’, gıda güvenliği eğitimini sektöre kazandırarak Türkiye geneline yayıldı. ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimlerine 81 ilde, 28 binden fazla şef katıldı. ‘Türkiye Şef Araştırması’na […]
ETÜDER üyeleri Türkiye’nin en itibarlı markaları arasında

Bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması’na göre; Türkiye’nin en itibarlı markası 7. kez üst üste Koç Holding olurken, ETÜDER üyelerinin de aralarında olduğu gıda ve hızlı tüketim ürünleri sektöründen çok sayıda firma da listeye girdi. İtibar Group bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye İtibar Akademisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi (TİE) 2017 Araştırması, 1 Şubat […]
Usta Eller İBB’de seçiliyor!

Fırıncılık ve pastacılık alanında Türkiye’nin ilk ve tek eğitim kurumunu bünyesinde barındıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan fırıncılık ve pastacılık-tatlı alanlarındaki kalfalık sınavına ev sahipliği yapacak. Sektörün eğitimli personel ihtiyacının karşılanmasında öncü rol üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fırıncılık Pastacılık Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün düzenleyeceği fırıncılık ve […]