SEK Barista Club kuruldu

Koç Topluluğu şirketlerinden Tat Gıda’nın süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren markası SEK, kahve kültürünü zenginleştirmek ve baristaların kendilerini geliştirebilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla SEK Barista Club’ı kurdu. Platform sayesinde baristalar kendilerini geliştirme ve birlikte sosyalleşme fırsatı bulurken, katılacakları eğitim ve etkinliklerde kahve, süt ve kahve ile sütün uyumuna dair yararlı bilgiler edinme şansı […]

İstanbullu Yemekçiler, Sedat Zincirkıran ile yola devam ediyor

İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Genel Kurulu’nda Sedat Zincirkıran, yeniden başkanlığı seçildi. İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği’nin 7 Şubat’ta yapılan genel kurulunda konuşan İYSAD Başkanı Sedat Zincirkıran, son döneme artan gıda fiyatları nedeniyle yemek sanayicisinin zor bir dönem geçirdiğini söyledi. Sektörün yemek üretim faaliyetlerini sürdürmekte zorlandığının altını çizen Zincirkıran, gıda ürünlerindeki fiyat artışının öteki ürünlere oranla […]

ETÜDER üyesi Barilla, Sevgililer Günü etkinliğini lezzet şölenine dönüştürdü

14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında Hilltown AVM’de düzenlenen “Love & Taste” etkinliğine “Makarna Aşkı Bir Başka” temasıyla katılan Barilla’nın Executive Chef’lerinden Andrea Patrizi ve ekibi, Akdeniz mutfağının efsane lezzetleriyle İtalyan rüzgârı estirdi. Ünlü şefin hazırladığı tarifler etkinliği lezzet şölenine dönüştürürken, gün boyu bin 250 tabak makarna servis edildi. İtalyan gastronomi kültürünün en önemli temsilcisi Barilla, […]

Yayla Yemek Hazır serisi 27 ürünle herkese hitap ediyor

  Yayla Bakliyat lezzetli, pratik ve sağlıklı ürün gamına 2 dakika ısıtılıp yenebilen 27 adet  Yayla Yemek Hazır serisini ekledi. Hiçbir koruyucu, renklendirici, trans yağ, MSG gibi  katkı maddesi içermeyen ürünler evde yapılan ürünlerle aynı kalite ve lezzette müşterilerin beğenisine sunuldu. Çalışanlar, öğrenciler, dışarıda yemek yiyenler, bekarlar, sağlıklı ve pratik yemek arayanlar, internetten yemek siparişi […]

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’dan Turizm Geliştirme Fonu müjdesi!

Turizm sektörünün beklediği yeni yasa çalışmalarında sona gelindiğini bildiren TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, “İnşallah hepimizi memnun edeceğini düşündüğümüz yeni yasamız kısa sürede çıkmış olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Turizm Geliştirme Fonu’nun kurulması için çalışma yapılıyor. Bu fonda kamu özel sektör iş birliğiyle yeni bir tanıtım modeli oluşturulacak. Bu fonun, ortak akıl ve sinerjiyle […]

Türk Lokumu Versailles Sarayı’nda

Türkiye’nin en geleneksel ve muhteşem tatlarından Türk Lokumu, Turkey ONE Derneği girişimiyle Fransa’daki Versailles (Versay) Sarayı’nda Uluslararası Kanser Enstitüsü yararına düzenlenen özel galada davetlilere hediye edildi. Türk mutfağının popülerliğini ve dünya çapında tanınmasını artırmak için çalışmalar sürdüren Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği (Turkey ONE/T-ONE) Gastronomi Komitesi tarafından, Türkiye’nin seçkin restoranları, mutfak okulları, organizasyonları ve akademileri […]

Seyidoğlu Gıda ihracatta hedef büyüttü!

Almanya’nın Köln kentinde ISM Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı’na katılan ETÜDER üyesi Seyidoğlu Gıda, 35 ülkeye olan ihracatını 50 ülkeye çıkarmayı hedefliyor. ISM Uluslararası Şekerleme ve Bisküvi Fuarı, bu yıl 27-30 Ocak 2019 tarihleri arasında Köln Fuar Merkezinde 75 ülkeden yaklaşık iki bin firmanın katılımıyla gerçekleşti. Fuarda Türkiye bireysel ve milli katılım olmak üzere toplam […]

ETÜDER üyesi Migros, yapay zeka ile dönüşüm oranını artırdı

Türkiye’nin ilk sanal market uygulaması olan ve 1997 yılından bu yana, müşterilerin bir Migros mağazasında bulabilecekleri tüm ürünleri kapıda teslim hizmeti ile sunan Migros Sanal Market, Türkiye’nin uygulamalarında öncü, pazarı geliştiren, en büyük ve yaygın gıda e-ticaret sitesi olarak hizmet veriyor. Dünya çapında eşsiz yeniden hedefleme çözümleri sunan RTB House’un yapay zekâ temelli sistemini tercih […]

ETÜDER üyesi Cargill’den ‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’ Programı

Cargill, ‘1000 Çiftçi 1000 Bereket’ kurumsal sosyal sorumluluk programı ile ülkemizin çiftçilerini sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda destekleyip verimlilik ve kazançlarını artırmayı hedefliyor. 2019 üretim sezonundan başlayarak üç sezona yayılması planlanan program, ilk yıl Mersin, Adana, Konya, Karaman, Manisa ve İzmir illerinde mısır tarımıyla uğraşan 1000 çiftçiye ulaşacak. 22 ziraat mühendisinin görev alacağı programda, 1000 çiftçi […]

2019 Küresel Riskler Raporu’ndaki gerçekleşme olasılığı en yüksek 5 risk!

Her yıl Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklanan Küresel Riskler Raporu, bu yıl TÜSİAD ve Marsh & Zurich işbirliğinde 1 Şubat’ta tanıtıldı. 2019 Küresel Riskler Raporu’nda bu yıl gerçekleşme olasılığına göre en önemli 5 risk; “Olağandışı hava olayları, İklim değişikliğinin önlenmesi ve adaptasyonunda başarısızlık, Doğal afetler, Veri sahteciliği ve hırsızlığı, Siber saldırılar” olarak sıralandı. 2019 Küresel Riskler […]