Turizm yatırımlarında tahsis süreleri uzadı, satış koşulları belirlendi

Kamu taşınmazları üzerinde turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla yatırımcı ve işletmecilere verilen tahsis, izin, kullanma izni ve irtifak hakkı süreleri uzatılacak, uygun durumdaki araziler satılacak. Maliye Bakanlığı’nın Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması İle Satışına İlişkin Yönetmeliği, 4 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik ile; kamu taşınmazları üzerinde kıyı yapıları dâhil turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla Kültür […]

ETÜDER üyesi Savola Gıda’ya mükemmellik ödülü

Türkiye’nin en büyük sıvı yağ üreticisi Savola Gıda, başarısını uluslararası arenada kazandığı ödüller ile kanıtlamaya devam ediyor. Firma, dünyanın her yerinden iş mükemmelliğini tanımlamak üzere düzenlenen International Business Excellence Awards’da Food&Beverage kategorisinde ödül aldı. 23-24 Nisan’da Dubai’de gerçekleşen ödül töreninde jüri değerlendirmesinin ardından Food & Beverage (Yiyecek & İçecek) kategorisinde ödüle layık görülen Savola Gıda, […]

ETÜDER üyesi Pınar, Gurme İzmir Fuarı’nda

ETÜDER üyesi Yaşar Birleşik Pazarlama’nın markalarından Pınar, bu yıl 9 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen 8. Gurme İzmir Fuarı’nda, yeni ürünleri Pınar Kefir, Protein Süt ve Protein Yoğurt çeşitleri, Laktozsuz Kakaolu Süt, Organik ürün çeşitleri ve özel tadım alternatifleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Gurme İzmir Fuarı ziyaretçileri, Fuar İzmir B Holü’nde yer alan ve […]

ETÜDER üyesi markalar hızlı tüketimde de iddialı!

Hızlı tüketim kategorisinde 2018 yılı ilk çeyreğinde düzenlenen kampanyalarda, ETÜDER üyesi birçok marka zirvede yer aldı. BrandZone, 2018 yılının ilk üç ayında ulusal, yerel, toptan, parfümeri ve indirim kanallarının insert (katalog) ve basılı reklamlarındaki hızlı tüketim kampanyalarını analiz etti. Buna göre, yılın ilk çeyreğinde hızlı tüketim ürünleri kategorisinde Ocak ayında 28 bin 491, Şubat’ta 28 […]

Bizim Toptan’dan Ramazan için her keseye uygun paketler

Ramazan’da hayırseverler için üç farklı paket alternatifi sunan ETÜDER üyesi Bizim Toptan, Kızılay işbirliği ile bağışlara da aracılık edecek. Organize toptan ticaret sektörünün mağaza sayısı bakımından en büyük şirketi Bizim Toptan, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca 69 ildeki 175 mağazasında müşterilerine, hayırsever kurum ve vatandaşlara Ramazan’a özel fırsatlar sunuyor. Ramazan […]

Türkiye, tüm zamanların turist rekorunu kırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’ye Ocak-Şubat-Mart aylarında 5 milyon 138 bin yabancı ziyaretçi gelmiştir. Bu geçtiğimiz bütün yılların rekorudur” dedi. Turizm İstişare Kurulu Protokolü, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen törenle imzalandı. Sektöre yön veren 9 kurum ve kuruluş tarafından imzalanan protokolle oluşturulan Kurul, turizm […]

Hükümetten “Devletle vatandaşı barıştıracak” yeni paket

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasından matrah artırım imkanına, imar barışından öğrenci affına ve emekliye yılda iki ikramiyeye kadar farklı alanlarda düzenlemeler içeren tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. 25 maddelik tasarıdaki düzenlemelerin kamuya maliyeti 24 milyar TL olacak. Vergi ve prim borçlarına yapılandırma Devletin vergi ve sosyal güvenlik […]

Güvenilir Eller, 6. Gıda Güvenliği Kongresi’nde gündem oldu

ETÜDER üyesi Unilever’in EDT sektöründeki markası Unilever Food Solutions tarafından şeflerin ihtiyaçları doğrultusunda sektöre kazandırılan ‘Güvenilir Eller’ projesi, gıda güvenliği konusunda örnek uygulama olarak “Bir Sosyal Sorumluluk Örneği: Güvenilir Eller” oturumu ile 6. Gıda Güvenliği Kongresi’nin bu yılki konuları arasında yer aldı. Gıda Güvenliği Derneği tarafından 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde, İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre […]

Gastronomi dünyası Özyeğin Üniversitesi’nde buluştu

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün düzenlediği 2. Gastronomi Sempozyumu, akademisyenleri, ünlü şefleri ve sektör profesyonellerini buluşturdu. “Gelenek ve Yenilik Çerçevesinde Türk Mutfağı” başlığıyla Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen 2. Gastronomi Sempozyumu bu yıl da uzman konukları ağırladı. Vedat Başaran’ın moderatörlüğünü yaptığı birinci oturumda Prof. Dr. Artun Ünsal, Doç. Dr. Özge […]

ETÜDER üyesi Yaşar Birleşik Pazarlama’ya sürdürülebilirlik ödülü

Yaşar Topluluğu tarafından düzenlenen Yaşar Sürdürülebilirlik Günü 2018’de, Yaşar Sürdürülebilirlik Yarışması 2017 ödülleri sahiplerini buldu. Grubun markaları Pınar Süt ve Pınar Et’in yanı sıra ETÜDER üyesi Yaşar Birleşik Pazarlama da, Sürdürülebilir Dolap Takip Projesi ile Sosyal Sürdürülebilirlik Kategorisinde ödül aldı. Yaşar Topluluğu tarafından düzenlenen Yaşar Sürdürülebilirlik Günü 2018’de konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili […]