İstanbul, pahalılıkta da zirveyi kaptırmadı!

2017’de, 100 TL’lik mal ve hizmet sepetinin 114,8 TL’ye alınabildiği İstanbul, gıda ve alkolsüz içecekler grubunda da 111 TL ile bölgeler arasında ilk sırayı aldı. Lokanta ve oteller ana grubunda en pahalı bölge 118,3 ile Ankara, en ucuz bölge 91,7 ile TR63 (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türk Lirası’nın satın alma gücünde […]
Her 3 tüketiciden 2’si en az bir öğünde dışarda yemek yiyor

Meal Box tarafından yapılan Yemek Tüketimi Araştırması, her üç tüketiciden ikisinin (%68) en az bir öğünü dışarıda yediğini, öğle yemeklerinde en az 10, en fazla 30 TL harcadığımızı ortaya koydu. Şehirleşme ve iş dünyasının baş döndürücü hızı, tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında da etkisini gösteriyor. Bilişim, gıda, reklamcılık, e-ticaret ve sağlık gibi çeşitli sektörlerden Meal Box aboneleriyle […]
ETÜDER üyesi Diversey’den “Hijyenik Eller, Mutlu Yüzler” etkinliği

Diversey ve Çekmeköy Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği el yıkama etkinliği, Çekmeköy Belediyesi’nin “Okuldayız” projesinin pilot okulu Nişantepe İlk ve Orta Okulu’nda gerçekleşti. Diversey’in organize ettiği el hijyeni eğitiminin ardından, dans gösterisi ve miniklere özel hediyelerin dağıtılmasıyla eğlenceli bir gün yaşandı. ETÜDER üyesi Diversey ile Çekmeköy Belediye’sinin ortaklaşa düzenlediği “Hijyenik Eller, Mutlu Yüzler” etkinliği, Maltepe Üniversitesi İnsan […]
Master Of Cake İstanbul’a Azerbaycan damgası

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Uluslararası Pastacılık ve Çikolatacılık Festivali 2018 kapsamında 16 kategoride gerçekleştirilen Master Of Cake İstanbul pasta yarışmasına Azerbaycan’dan katılan Sanan Pashayev, 5 dalda birinci oldu. Samsunlu Yöneticiler, Sanayiciler ve İş adamları Derneği SAYSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Master Of Cake İstanbul pasta yarışmasına 50’si yabancı katılımcılara ait 200 eser katıldı. Rita Dascenzo (İtalya), […]
İstanbul Rumeli Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerinin büyük başarısı!

İstanbul Rumeli Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı birinci sınıf öğrencileri, iki takım olarak katıldıkları 16. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde bir gümüş, bir de bronz madalya kazandı. 16. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye’nin en büyük aşçılık yarışmasında, tabakların ısısından, görseldeki renk uyumuna, ardından da yemeklerin tadına bakılarak seçim yapılıyor. Eğer […]
Global Gastroekonomi Zirvesi’ne geri sayım!

Türkiye Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından 29 Mart’ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Global Gastroekonomi Zirvesi’nde, dünyanın dört bir yanından gelen gastronomi ve ekonomi liderleri ile vizyonerleri, “global ekonomik krizin panzehiri” olarak nitelendirilen sektörü, fırsatları ve kendi kalkınma formüllerini anlatacaklar. Gastronomi, 2020’lerin dünyasında büyük bir ekonomik güce dönüşeceğinin sinyallerini verirken, adını ve […]
ETÜDER’den Stresle Baş Etmenin Yolları Semineri

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Seminerlerinin ikincisi, 10 Nisan’da “Hayatımızda ve İşimizde Stresle Başetmenin Yolları” başlığı altında yapılacak. ETÜDER’in en önemli projelerinden biri olan ve ETÜDER Gem (Gelişim Modülü) olarak adlandırılan proje kapsamında ETÜDER Seminerlerinin ilki Prof. Dr. Acar Baltaş’ın katılımıyla yapılmıştı. ETÜDER Seminerlerinin ikincisi, “Hayatımızda ve İşimizde Stresle Başetmenin Yolları” başlığıyla, 10 Nisan […]
ETÜDER üyesi Yudum Gıda ihracat şampiyonu

2008 yılında Savola Group bünyesine katılan, 2017’den itibaren unvanı Savola Gıda olarak değişen ETÜDER üyesi Yudum Gıda, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) tarafından ambalajlı zeytinyağı ihracatında şampiyonluk ödülünü aldı. Yudum Gıda, 2008 yılında Orta doğu ve körfez bölgesi, Kuzey Afrika, İran ve Orta Asya bölgelerinde sıvıyağ, şeker, ambalaj, perakende ve emlak sektörlerinde faaliyet […]
ETÜDER Geleneksel Yıllık Değerlendirme toplantısı yapıldı

ETÜDER’in “Dijital dönüşüm” temalı Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, ev dışı tüketimin, beşer yıllık kalkınma planlarında ticaretin geliştirilmesi alanında düzenlenen komitede yer alması ile devlet tarafından resmen tanındığını söyledi. Şahinöz, ETÜDER üyelerinin artık teknolojiyi dost edinmeleri gerektiğini kaydetti. Ev Dışı Tüketim Tedarikçiler Derneği (ETÜDER), Geleneksel Yıllık Değerlendirme Toplantısı, 12 Mart’ta Swissotel Bosphorus’da […]
Kış turizmine kruvaziyer desteği

Kruvaziyer gemi ile turist getiren A Grubu seyahat acentelerine, yolcu başına 25 ila 45 dolar destek verilecek. 13 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kruvaziyer gemiyle turist getiren A Grubu seyahat acentelerine verilecek desteklere ilişkin esaslar belirlendi. Buna göre, kruvaziyer hizmeti verilen limanlara 1 Ocak 2018 tarihinden başlamak üzere 31 Aralık 2018’e kadar […]