Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri için geri sayım!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Türkiye turizm tarihinde bir ilke imza atıyor. Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri için son başvuru tarihi 4 Şubat 2019… TÜRSAB, Türkiye markasının bilinirliğini küresel ölçekte artırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesine yön vermek amacıyla Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri verecek. Sektörde fark yarattığına inanan kişilerin, kurumların aday olabileceği ya da aday gösterebileceği […]

Turizm sektörü 2018’i rekorla kapattı!

Türkiye’nin 2017’de 26 milyar 283 milyon dolar olan turizm geliri, geçen yıl 29 milyar 512 milyon dolara yükselirken, turist sayısı 45,5 milyonu aştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri, IV.Çeyrek: Ekim-Aralık ve Yıllık, 2018 verilerini açıkladı. Turizm geliri Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan IV. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,1 artarak 6 […]

Otellerin olmazsa olmaz 5 temizlik kuralı!

Son yıllarda sıklıkla yaşadığımız salgın hastalıklar nedeniyle kişisel hijyen ön plana çıksa da, konaklama sektörü de ‘hijyen’ kurallarını yeniden yazıyor. Bu noktada misafirlerin kullanımına hijyenik olarak sunulan odaların temizliği, housekeeping uygulamaları içerisinde en önemli unsurlardan birini teşkil ediyor. Otellerin olmazsa olmaz 5 temizlik kuralı ise “Otel personelinin sağlığı, Otel personelinin kişisel hijyeni, Doğru ekipman, Yiyecek […]

Dünyanın en lüks oteli Kapadokya’dan çıktı!

Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Kayakapı Premium Caves-Cappadocia Otel, dünyanın en saygın otel ve seyahat değerlendirme sitesi tripadvisor tarafından “dünyanın en lüks oteli” seçildi. Tripadvisor’un ‘Travelers Choice 2019’ ödüllerini kazananlar açıkladı. Dünyanın en lüks oteli ödülüne layık görülen Nevşehir’in Kapadokya bölgesindeki Kayakapı Premium Caves-Cappadocia Otel, ayrıca dünyanın en iyi dokuzuncu, Avrupa’nın en iyi üçüncü ve Türkiye’nin en […]

BCC Catering’in mutfak şefleri “Game Of Chef 2018”te yarıştı

BCC Catering’in tecrübeli şefleri bu sene ilki düzenlenen Game Of Chef 2018’te ekipleriyle yarıştı. Farklı illerden gelen aşçıbaşıları ve ekiplerinin katıldığı yarışmada dört çeşit yemek hazırlanarak jürinin beğenisine sunuldu. Yarışmada Blis takımı aşçıbaşı Hamit Uzun, ekibi Ferhat Emektar ve Galip Erkman; çeşm-i nigar çorbası, dana mutancana, patates kek ve çikolatalı krem puf menüsü ile birinci […]

Anadolu Mutfak Kültürü, Macaristan’da tanıtıldı

Yunus Emre Enstitüsü, son dönemde sıkça duyulan mutfak diplomasisi kapsamında, Macaristan’da şef Ömür Akkor’un katılımıyla Türk mutfağı etkinlikleri düzenledi. Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde Macaristan’ın Budapeşte ve Szeged şehirlerinde Göbeklitepe yılı etkinlikleri kapsamında 21 Ocak Pazartesi günü Türk mutfağı araştırmacısı ve şef Ömür Akkor’un katılımıyla gastronomi etkinlikleri gerçekleştirildi. Programa Budapeşte’nin ünlü restoran ve pastahane sahipleri, […]

Ünlü Şef’ten “Mutfaktan hayata süzülen dizeler”

BigChefs Mutfak Koordinatörü Murat Aslan, kendisini bir “aşçı” olarak tanımlamaktan asla vazgeçmiyor ama yazdıklarıyla da pek çok insana ve hayata dokunmayı başarıyor. “Bir Aşçının Dünlüğü” kitabının ardından, şimdi de “Kelimelemeler” adlı çok özel bir şiir kitabı çıkaran Aslan, görme engelliler için tasarlanan kitabının gelirini, engelli çocuklara burs olarak bağışlayacak. Mesleği her ne kadar aşçılık olsa […]

Küresel turist sayısı 1.4 milyar kişiye ulaştı

BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Dünya Turizm Barometresi – 2018 raporuna göre, 2017 yılında 1 milyar 322 milyon olan küresel turist sayısı, geçen yıl yüzde 6 artışla 1.4 milyar kişiye ulaştı. Bu, turist sayısında 2010’dan bu yana ulaşılan en yüksek rakam oldu. UNWTO Barometre verilerine göre, turist çeken destinasyonlardan Ortadoğu’da yüzde 10, Afrika’da ise yüzde […]

Gastronomiye Değer Katanlar ödüllendirildi

Gastronomi Turizmi Derneği ev sahipliğinde organize edilen Gastronomiye Değer Katanlar Gecesi, 18 Ocak’ta Taksim Elite World Hotel’de gerçekleştirildi. ‘Tatlar ve Kokular’ konseptiyle düzenlenen etkinlikte; kokuların tatlar üzerindeki etkileri anlatılarak, Selçuklu ve Osmanlı saray kültüründe hazırlanan yemekler ve gastronomi turizmindeki hedeflerimiz hakkında misafirler için bilgilendirmeler yapıldı. Gecede konuşan Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, 2019 yılında […]

Gastronomi sektöründe bir dernek daha!

Aşçılar ve Gastronomi Derneği (AGADER) kuruldu. Derneğin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Sheraton Grand Istanbul Atasehir Executive Chef Fikret Özdemir oldu. Sheraton Grand Istanbul Atasehir Executive Chef Executive’i Fikret Özdemir, sektörün yeni derneğinin kuruluşunu duyurdu. Aşçılar ve Gastronomi Derneği’nin (AGADER) resmi olarak kurulduğunu bildiren Özdemir, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Kısaltılmış adı AGADER olan Aşçılar ve Gastronomi […]