ETÜDER üyesi Yıldız Holding şirketleri sürdürülebilirlik sonuçlarını açıkladı

ETÜDER üyesi Bizim Toptan ve Kerevitaş’ın sürdürülebilirlik faaliyetlerinin sonuçlarına da yer verilen Yıldız Holding’in ilk sürdürülebilirlik raporu yayımlandı. BM’nin 2015 yılında toplumun karşı karşıya kaldığı zorluklara yanıt olarak ortak bir vizyon ortaya koymak için oluşturduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) bağlı kalınarak hazırlanan Yıldız Holding Sürdürülebilirlik Raporu, Holding’in “Mutlu Et Mutlu Ol” söylemi doğrultusunda geleceğe katkı […]

Edirne’de Aysan Yağları ve dev tavayla rekor denemesi!

Uluslararası Bando ve Tava Ciğer Festivali kapsamında yaptırılan Guinness rekorlar kitabı için başvurulan dev tavada pişen ciğerler halka ikram edilirken, festivale damgasını vurdu. 8. kez gerçekleştirilen Bando ve Ciğer Festivali’ne 2 tonluk dev ciğer tavasında pişirilirken festivalde halk büyük ilgisini gösterdi. Dev tava için Edirne’ye gelen Guinness Türkiye yetkilileri, gerekli ölçümlerini yaptı. Ayı zamanda kamera […]

Mutfak Dostları Derneği’nden İstanbul Balıkları etkinliği

Türkiye’nin gastronomi alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu Mutfak Dostları Derneği organizasyonuyla düzenlenen Dünden Bugüne İstanbul’un Balıkları etkinliği, 12 Ocak akşamı Kalyon Otel’de gerçekleşti. İstanbul’un yitirdiğimiz sucul zenginliği ve Boğaz’ın kaybolan balık türlerinin İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ve gazeteci Ahmet Örs’ün sunumlarıyla aktarıldığı etkinlikte, İstanbul […]

Gıda ve otel ekipmanları inovasyonu ANFAŞ’ta sergileniyor

Turizm ve gıda sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşması ANFAŞ Hotel Equipment – 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile ANFAŞ Food Product – 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, bu yıl da dikkat çeken ürünlere, yeniliklere, Ar-Ge yatırımlarına ve çarpıcı markalara ev sahipliği yapıyor. Çay keyfinde çığır açacak ve bayatlamayan dünyanın ilk […]

ETÜDER üyesi Unilever Food Solutions, turizmcilere yeni çözümlerini tanıttı

2019 yaz sezonu öncesi sunduğu temalar ve ürünlerle turizmcilerde yeni sezon öncesi heyecan yaratan Unilever Food Solutions, sektöre katacağı yeni çözümlerini gıda sektörünün uluslararası buluşma merkezi ANFAŞ 26. Food Product Fuarında tanıttı. Unilever Food Solutions standında fuar süresinde devam eden Meksika, Akdeniz ve Türk temalı canlı performans gösterileri turizmciler ve sektör temsilcileri tarafından yoğun ilgi […]

Dünyaca ünlü Norveçli Şeften Türk Şeflere somon şovu!

Bocuse d’OR ödüllü dünyaca ünlü Norveçli Şef Gunnar Hvarnes, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin davetlisi olarak geldiği İstanbul’da beş yıldızlı otellerin şefleriyle bir araya geldi. Türk şeflere özel bir yemek şovu gerçekleştiren Gunnar Hvarnes, Norveç somonlu güveçten pateye, burgerden somon sırtına uzanan birbirinden özel tarifler hazırladı. Norveç somonu ile birbirinden özel lezzetler yaratan Bocuse d’OR ödüllü […]

BigChefs yeni CEO’su Cenk Akın

Ankara’da başlayan yolculuğunu Türkiye genelinde 48, yurtdışında ise 7 şubesiyle sürdüren BigChefs, 2019’a önemli bir değişiklikle girdi. BigChefs’le birlikte BigCatering ve Buselik markalarını da bünyesinde bulunduran şirketin CEO’luğuna Cenk Akın atandı. 2007 yılından beri misafir memnuniyetine öncelik veren ve kısa sürede Türkiye’nin önde gelen restoran zinciri markası haline gelen BigChefs, yurtiçi ve yurtdışında büyümeye devam […]

Basque Culinary Center, Gastronometro ile güçlerini birleştiriyor

Metro Türkiye’nin gastronomi keşif platformu Gastronometro ve dünyanın önde gelen mutfak okullarından Basque Culinary Center, Türk mutfağı için güçlerini birleştiriyor. Metro Türkiye’nin, Türk gastronomisine katkı sağlamak hedefiyle Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olarak hayata geçirdiği Gastronometro, bir ilke daha imza atarak dünyanın en prestijli mutfak okullarından Basque Culinary Center ile iş birliği yapıyor. Gastronometro, gastronomi […]

Kantinlere “Okul Gıdası” logosu, gıdalara trafik ışığı etiketlemesi!

Ev dışı tüketimin önemli noktalarından okul kantinlerinde, hazır ambalajlı gıdalar için Okul Gıdası logosu uygulaması geliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren Okul Gıdası logosu olmayan gıdalar kantinlerde satılamayacak. Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş […]

İTO, 2019’u İhracat Yılı ilan etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İTO olarak, 428 bin müteşebbis üyelerinden aldıkları güçle 2019’u, Ekonomimize Global Nefes: İhracat Yılı ilan ettiklerini açıkladı. Rotalarının ihracat olduğunu bildiren Avdagiç, ilk kez ihracat yapan ya da iki yıl arka arkaya ihracat yapmamış, özellikle imalatçı ihracatçı firmaların elini daha sıkı tutacaklarını, reel sektör olarak ekonomiyi ‘cari fazladan […]