ETÜDER üyesi Migros, müşterileri için engelleri kaldırmaya devam ediyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü geride kalırken, “Engelsiz Migros” hedefiyle yola çıkan ve alışverişte engelleri kaldıran Migros, 2017 yılında başlattığı “Engelsiz Mağaza” projesinin kapsamını genişletti. Migros, 2017 yılında başlattığı ‘Engelsiz Mağaza’ projesinin etki alanını 50 ilde 200 mağazaya yükseltti. Migros, engelli ve yaşlı müşterilerinin alışverişlerini rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için Engelsiz Mağazalarını tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyor. Migros, […]
EDT Sektörü, dünyada açlıkla mücadeleye destek veriyor

ETÜDER üyesi Barilla’nın İtalya’daki merkezinde faaliyet gösteren Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN); şehirlerin açlıkla mücadeleye katkılarını ortaya koyan Gıda ve Şehirler Araştırması’nı yayınladı. Dünya genelinde 7 büyük şehirdeki iyi uygulamaların incelendiği araştırma, EDT sektörünün en önemli kanallarından restoranların açlıkla mücadeledeki rolünü de ortaya koydu. Dünya nüfusunun yüzde 50’den fazlası şehirlerde yaşıyor. Uzmanlar; açlık, iklim […]
Türkiye, yılın ilk üç çeyreğinde 32 milyon turist ağırladı!

Türkiye’nin turizmde son yılların rekorlarını kırmaya devam ettiğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yılın ilk 3 çeyreğinde yaklaşık 32 milyon dünya vatandaşını ülkemizde misafir ettik” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ev sahipliğinde, UNESCO ve BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) iş birliğiyle düzenlenen Dünya Turizm ve Kültür Konferansı, 3-5 Aralık tarihleri arasında İstanbul […]
Dünya Şefler Birliği’nden onaylı tek Türk kadın şefin büyük başarısı!

Türkiye’deki Dünya Şefler Birliği onaylı tek kadın şef olan Duygu Tuğcu, Lüksemburg’da düzenlenen Villeroy&Bush Culinary World Cup’da Pastacılık Sanatı kategorisinde birinci oldu. İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve MYO Aşçılık Programı Öğretim Üyesi Şef Duygu Tuğcu,Lüksemburg’da düzenlenen Villeroy&Bush Culinary World Cup’da Pastacılık Sanatı kategorisinde birinci oldu. Dünyanın bu […]
Barilla, İzzet Baysal Üniversitesi’nde 120 genç şefle buluştu

ETÜDER üyesi Barilla, İtalyan Lezzet Atölyesi Eğitimleri kapsamında Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Barilla Ticari Pazarlama Yöneticisi Ece Özgürel ve Executive Chef’lerinden Andrea Patrizi’nin İtalyan mutfağının klasikleşmiş lezzetlerini ve mutfak sırlarını paylaştığı eğitim programının yeni durağı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Yüksekokulu oldu. Geleceğin şeflerinin yetişmesine katkı sağlamak için İtalyan Lezzetleri Atölyesi Eğitim Programı kapsamında […]
Bakan Ersoy: “Türkiye’nin turizmde bir üst lige çıkma zamanı geldi”

İzmir’de düzenlenen 12. Travel Turkey Fuarı’nın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye’nin artık turizmde bir üst lige çıkma zamanı geldi” dedi. Ersoy, küçük bir kesimin hala “devlet teşvikleriyle devam edelim, küçük olsun benim olsun, Türkiye ne olursa olsun” anlayışıyla hareket etmek istediğini belirterek, “Artık o devir kapandı” diye seslendi. 12. Travel […]
ETÜDER üyesi Unilever’e Yeşil Nokta Sanayi Ödülü

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından düzenlenen 2018 yılı Yeşil Nokta Sanayi ve Basın Ödülleri verildi. Gıda sektöründen çok sayıda firmanın da uyguladıkları projelerle ödül aldığı törende, ETÜDER üyesi Unilever, Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi ile Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları kategorisinde Yeşil Nokta Sanayi Ödülü aldı. ÇEVKO Vakfı’nın bu yıl beşinci kez […]
ETÜDER üyelerine Çevre Ödülü

İSO 2018 Çevre Ödülleri Büyük Ölçekli İşletme Çevre ve Sürdürülebilirlik Yönetimi kategorisinde birinci Tofaş’ın ardından ETÜDER üyesi Unilever ikinci, Ülker Bisküvi üçüncü olurken, jüri özel ödülüne de Sütaş Süt Ürünleri layık görüldü. İstanbul Sanayi Odası (İSO) 2018 Çevre Ödülleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen törende sahiplerini buldu. Toplam üç kategoride KOBİ ve […]
Turizmin profesyonelleri “Turizmde Markalaşma” konusunu masaya yatırdı

Turizm Sektörünü bir araya getiren “Türkiye Turizminin Markalaşma Fırsatları” konferansının ikincisi, sektörün öncü isimlerini bir araya getirdi. Kongrede, sektörün mevcut durumu ve gelecek hedefleri markalaşma perspektifiyle değerlendirildi. Nestlé’nin ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren uzman iş birimi Nestlé Professional’ın otel yöneticileri, şef ve yiyecek içecek profesyonellerine yönelik olarak düzenlediği Türkiye Turizminin Markalaşma Fırsatları Kongresi, Esma […]
“Turizm sektörü nitelikli turiste yönelmeli”

Türkiye’nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 11,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Yılsonunda cirosal anlamda da beklentileri karşılayacağı öngörülen sektör için değerlendirmelerde bulunan Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, Türkiye’ye “deniz, kum, güneş” turistlerinin yanı sıra kültürel turistlerin de gelmeye başladığını, sektörün de bu bakış açısıyla […]